Att välja fasadfärg

 

Bildkälla: Hemnet
Bildkälla: cottonwoodsinterior.se

 

Vi har velat och inte alls vetat vad huset ska få för färg. Svart & vitt har väl varit de två vi stod mellan först. Då svart slamfärg med vita snickerier eller ett hus helt dränkt i vitt. Fördelen med slamfärg är att om vi skulle ångrat oss och velat ha någon annan kulör så är det bara att borsta av och måla, även om det skulle gå åt en del färg för att täcka svart. Däremot skulle vi aldrig kunna gå från olja till slamfärg utan då skulle vi vara kvar i den färgsorten.

Sedan började vi tänka grönt. Grönt som oxidgrönt tänkte jag. Föll först för Beckers Sjögräs 090, bild ovan, men ville ha slamfärg. Fredrik tänkte mer snällt med någon mjukare kulör i grön ton.
Vi köpte hem en liten burk slamfärg från Gysinge, just oxidgrön och provmålade några bitar. Och där har vi den! Vår fasadfärg, båda är jättenöjda och gillar den skarpt. Det kommer bli så fint med grönt till husets klassiska stil. Och så får vi den fina matta yta som slamfärg ger. Blir vackert till all grönska runt huset!

Vi har också ändrat oss om fasadens utseende. Först var det stående bred panel med smal läkt som gällde. Nu blir det helt liggande panel istället. Så nu pågår jakten på den perfekta profilen. Den ska nog vara ganska smal och inte med för mkt synlig försänkning mellan sponten. Det får bli ett eget inlägg.

Under fasadfärgsjakten slängde jag ihop tre olika pinterest-boards.

Follow Sigrid Östergren’s board White houses on Pinterest.

Follow Sigrid Östergren’s board Black Houses on Pinterest.

Follow Sigrid Östergren’s board White Houses on Pinterest.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s