Tak

Bildkälla: byggahus.se

Det tak som vi enats om är Benders platta panna Carisma i färgen granit. Det är en betongpanna som är ytbehandlad. Finns även obehandlad, då är den mer ruff och betonggrå. Drömmen hade varit ett bandat plåttak men den prislappen är vi inte beredda att betala. Då är den här pannan ett fint alternativ mot de vanligare en- och tvåkupiga pannorna. Prislappen är ungefär dubbelt så dyr som ett vanligt tvåkupigt betongtak. Det finns nu även gavelpannor till Carisma, men jag föredrar när man sätter plåt över vindskivan istället, som på huset ovan.

Det blir dock bandad plåt på det valmade taket på framsidans veranda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s