Byggdag 16

   
    
      

 82,5 cm. Det måttet upprepades ett par gånger idag. Men innan det måttades åttiotvå och en halv centimeter så blev kuporna på framsidan klara med panel och knutar, all utsalning* på nedre plan är målad samt groventrén med tak färdigstruken och all plåt och skräp efter plåtslagarna uppstädad (-Nej, vi vill verkligen inte att inlejda hantverkare städar på sin arbetstid. Det fixar vi istället!) 

Så avslutade vi med att göra färdigt knutarna mot baksidan för att se hur de blir. För vi har gått o grubblat om vi har valt för klent knutfoder med 2 x 120 mm men det blev riktigt bra när distanserna sattes dit uppe och nere i knuten. Mitten ska lämnas grön, där har vi låtit ställa en stående panelbräda bakom. Distansen på knuten blev 82,5 cm hög och vi följde det måttet på den övre distansen med.Vi gjorde en 45 gradig vinkel som avslut mot det gröna. Knutarna ska få ett lager färg till sedan.

*Utsalning är den delen som sitter mellan det yttre fodret runt fönster och dörrar och själva fönstret/dörren. Att slutstryka dem nu ger oss fördelen att vi inte behöver vara där och kladda och maskera när fönster/dörrar är på plats. Att sätta utsalningen på plats nu ger även fördelen att när fönster/dörrar ska monteras så monteras de i inifrån och utsalningen gör att det bara är att skjuta i dem dikt an och vi vet att de sitter i rakt. 

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s