Byggmöte

Idag hade vi byggmöte med kvalitetsansvarig och kommunen. Det gick fint! Genomgång av konstruktion och självkontrollerna, godkänt och klart -vi träffar kommunen igen på slutbesiktningen! 

På torsdag lägger vi taket! Ja och några dar till lär det ta. Helgen är räddad! 

Till dess görs lite strötimmar efter ordinarie jobb: glesat upp kuporna på baksidan -de ska få panel & knutar imorgon. Målat vindskivor på garage -stormplåten ska dit imorgon med förhoppningsvis.

Vi var och tjuvkikade på våra fönster som är levererade till vår återförsäljare och fönstren till verandan är helt underbara, de blev verkligen som förväntat! Tålamodet blev inte direkt bättre i väntan på att dagen för fönster- och dörrmontering ska komma.

Vi har ofrivilligt hälsat på våra blivande grannar idag med. Bina från de 10 kuporna som står på granntomten var griniga efter att ägaren varit och rotat i kuporna så de flög ner och stack mig på handen samt vår pojk mitt emellan ögonen. Vi måste kolla upp om de kan flytta dem lite längre bort från huset. -Är de så ilskna att de flyger på folk som står still en bra bit bort så ställer det ju till det. Fredrik fick gå ner flera gånger från taket häromdagen för de kom och flög på honom. Bin brukar ju vara ganska fredliga annars, det är min tidigare upplevelse iallafall.

Imorgon ska vi försöka få ihop en slutlig köksritning så att vi kan få totalpris på det, det är ju en av de större enskilda kostnaderna vi har så den vill man gärna ha pejl på snart så man vet hur budgeten ser ut. Vi tittar just nu på Marbodal Arkitekt Plus kritvit med släta luckor & synlig stomme med framskjuten golvsockel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s