Byggdag 25-26

   
   Det blev inga verandor i helgen, bygghjälpen ställde in så vi gör ett nytt försök till helgen.
Däremot så är luftningen gjord överallt utom i kuporna. Det är den där pappen i taket som är luftning. Man sätter den i taket med läkt mellan papp och tak för att skapa en luftspalt. Den ska motverka att det bildas kondens och i sin tur fukt och mögel när man sedan isolerar. Vi kommer ju ha lösull på vinden och den ska inte ligga direkt mot taket utan man har just luftningen för att bibehålla ett bra klimat för huset. Skulle vi haft ryggåstak så hade vi fått lägga luftspalt upp till nock. Nu sätter man den bara en bit högre än vad lösullen blir. Sedan rör sig ju luften fritt i övrigt på vinden.

 Känns det otydligt? Ska se om jag kan förklara bättre när tak och isolering är på plats så ska jag ta en bild på vinden för den som är nyfiken.

Parallellt försöker jag klura ut hur lång bänken ska vara i badrummet uppe för att placera vatten o avlopp rätt till handfatet. Just nu lurar det åt att låta tillverka en bänk om 1600 mm (hittar ingen på marknaden i det måttet) Väggen är så pass lång att en för kort skulle se underdimensionerad ut. Över vill jag ha en spegel som är lika bred som bänken för att maximera ljuset när vi nu ska ha ett mörkt kakel o klinker i det badrummet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s