Byggdag 57

   
   
Idag har Fredrik fått köra på själv då vi inte hade barnvakt. Första timmen hade han dock hjälp av vår elektriker att sätta färdigt all elslang och kopplingsdosor i garaget. Sedan tätade han igen alla genomförningar som gjort i ångspärren.

En sväng till bygghandeln för att hämta mer material. Sen satte han tillbaka den isolering han behövt plocka ur och började plasta väggarna. 

I garaget har vi valt att bygga utan installationsregelverk. Väggarna blir 170 cm tjocka med isolering. Ytskikt blir OSB med gips ytterst. I garaget kommer vi dock inte spackla upp gipsen utan vi monterar och bara målar över. -Det är trots allt ett garage! 

El i garaget blir ett par eldosor i midjehöjd, 4 lysrör. Förrådet får två lysrör i taket samt 4 belysningspunkter på väggen vid fönstret då vi ska ha en disk/arbetsbänk på den väggen. Belysning i fönsternischen blir det med. Några eluttag över bänken och något vid golvhöjd för att kunna ha en frysbox där ute. -Och så el till vår bergvärmepump som står där sen med.

Ute på garage blir det belysning i nischerna till garageportarna, två ljuskällor i varje port. Eluttag på vägg mellan portarna. Vid förrådsdörren sätter vi en stallampa. Det blir en Delsbo från Gysinge Byggnadsvård. Den kom hem här om dagen och är så fin! 

  
 
Målbilden för imorgon, när vi är två igen, är att alla väggar är klara i garaget och med lite tur så hinner vi med några stuprör också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s