Byggdag 68-69


I helgen har en del småfix hunnit bli gjort när vi nu äntligen varit där båda två. Elen i garageportarna är klar så nu fungerar de helt felfritt. Garaget är äntligen tätt och låst till 100%. Mycket skön känsla!
Jag målade färdigt förrådet då vi haft ett fack öppet för att elektrikern behövde komma åt elskåpets baksida vid installation. Så det absolut enda vi har kvar på garaget är nu taklister samt lösull på vinden. -Ja och bergvärmeinstallationen med, som nu verkar infalla inom en snar framtid. Vi kontaktade borrfirman direkt istället för via VVS-firman och fick bättre besked!

Fredrik har färdigställt vinden med lite mer landgång samt lagt isolering där genomförning av skorsten kommer att ske. Vi lägger dit fast isolering istället för lösull där så att vi slipper lösull som trillar ner när vi installerar skorstenen sedan.

Övervåningen har storstädats. Bjälklaget är urstädat så att det är lite trevligare att arbeta med ventilation, vatten och avlopp.

Jag ska även bygga fem högtalarlådor som ska fällas in till Hi-Fi för vardagsrumstaket nere. Jag är en riktig ljud- & musiknörd så det är mitt kall o intresse att bygga ett trevligt och barnsäkrat system. -Alltså går golvhögtalare bort. Det får bli den dagen klåfingrigheten lagt sig. Ljudbygget får bli ett eget inlägg framöver.


Vi såg även att fåglarna försök ta sig in till isoleringen via vindpappen under verandataket. De pickar hål o stjäl isolering till sina egna bon. Det fick bli en tillfällig lösning med lite OSB som täcker för så det inte blir några skador innan vi gör undertaket.


Bild på hus o garage nu när portarna är på plats. Vad vi gör under julledigheten råder det ingen tvivel om: bygga för brinnande livet! 

En reaktion till “Byggdag 68-69

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s