Byggdag 77

I fredags kväll la vi någon timme på att slå ihop de sista högtalarlådorna. Idag har vi mätt ut allt vatten o avlopp i badrummet uppe. Även tagit hål i bjälklaget för avloppet. Detta för att rörmokaren ska få det så enkelt och smidigt som möjligt nu när han kommer i veckan och börjar installera. 

Vi hann även mäta ut vart våra högtalare ska hamna och försänkte ner 3 av 5. Det blir lite snävt mot vägg pga att det yttersta facket i bjälklaget är smalare än de andra. Optimalt är att sätta elementen ca 12 cm in från vägg. Nu fick vi välja på att sätta dem 5 cm in eller 30 cm (in i nästa fack). Det senare är absolut sämre. Så 5 cm in från väggarna blir placeringen på högtalarelementen. Jag har valt att jobba med ett 6,5″ element från Amega, qic65. Omtyckt för sin ärliga och onyanserade ljudbild -drar alltså minimalt mot ett varmare/kallare ljud än vad inspelningen lämnar. Vi sätter ett 5.1 system och kommer ha en golvstående subwoofer till. Till det blir det en receiver från Onkyo. Drömmen en dag (när barn som kan peta sönder element o diskanter är utflugna) är ett renodlat 2-kanalssystem med mysig förstärkare. -Ja jag är i nörderiträsket när det gäller välljud. Det finns inte mycket som slår en fulländad ljudbild -jo fantastisk fotografi står sej bra där med. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s