Byggdag 80-81

I helgen har vi äntligen fått massor gjort! Vi började med att isolera färdigt mellanbjälklaget så att vi kunde börja förbereda för golvspånet.

Vi monterade även dit rören till centraldammsugaren. All sugrör vill säga. Utblåset som ska dras ut genom yttervägg släppte vi tills vi ska ner och fixa med väggarna igen.

Fredrik smet ut tidigare idag när vi inte behövde vänta in någon bygghandel som skulle öppna. Han hann sätta alla taklister i förråd och garaget på någon timme innan vi gick in och fortsatte i huset när jag kom ut. Nu har vi bara inredning kvar i garaget men den får nog vänta tills vi är inflyttade.

55,5 cm är ett mått jag kommer drömma om hela veckan efter att ha sågat femtioelva kortlingar till mellanbjälklaget. Vi sätter dem där vi kommer att vända golvvärmen. De ger ett extra stöd till spånskivorna just där belastningen blir ganska stor iom att vi fräser bort ytterligare material i skivorna för vändning av vattenledningen. Vi hann börja lägga lite spånskivor med! I badrummet lägger vi ofrästa skivor då vi kommer att flytspackla in golvvärmen där. Vi blev nästan klara (badrummet slutar några decimeter till höger, väggen är markerad med liggande regel vid trumman). Det är skönt att vara två när vi håller på med golvet. Fredrik mäter ut och sågar skivorna och jag skruvar dem efter att vi limmat dem på plats. Det blir lite rytm i arbetet! -Givetvis var jag tvungen att kolla utsikten från badkaret med 😉 klart godkänd! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s