Byggdag 84-85

Igår lades golvet snudd på färdigt, en rad golvspån kvar sparades till söndagen.Idag blev golvet helt färdigt, ett enklare räcke vid trapphuset kom dit och sedan började installationsregelverket komma på plats.Barnet hade sitt första besök på övervåningen och sitt rum. Med tanke på trapphuset så dröjer det tills trapp o barngrind är på plats innan han släpps lös där på egen hand.Halva stora barnrummet och yttervägg klädkammare och badrum fick installationsregelverk.I badrum är standard cc 30cm mellan reglarna för att få en bättre bärighet för kakel och inredning.I vanliga rum är det cc 60 cm som gäller mellan reglarna.

2 reaktioner till “Byggdag 84-85

 1. Marcus Hansson

  Hej!

  Har precis sträckläst tråden, väldigt imponerad av eran energi och smak!
  Är nyfiken på hur budgeten ser ut för huset om ni vill dela med er? Går i tankar på lösvirkeshus själv och behöver lite mer info, och erat hus liknar det vi tänkt bygga på många sätt!

  /Marcus

  Gilla

 2. Sigrid Ö

  Hej Marcus!
  Kan ge ett flyktigt svar på frågan: vi håller den hyfsat och har tagit i REJÄLT på de stora posterna som innebär entreprenad från annat håll: markberedning, el, VVS, plåtslageri osv.
  För att slippa lägga kontantinsats samt även topplån ville vi veta om vi kunde bygga för max 75% av värderingen på aktuell fastighet m hus. -Vilket vi gör efter material- och entreprenadberäkningen.
  Hur dyrt vårt hus blir innan det blir klart hänger på de slutgiltiga valen: Du kan bygga det billigare än vad vi gör -och du kan bygga det dubbelt så dyrt. Allt handlar om material- & tillval.
  Stora poster som takbeklädnad, val av fönster & dörrar, ytskikt inne, kök mm. Eftersom mitt personliga gebit är inredningen så vet jag ju hur man snabbt gör ett hus mer än dubbelt så dyrt invändigt 😉
  Exakt vad vårt hus kostar färdigt har vi mellan tumme o pekfinger men kan presentera det när vi är färdiga. Det blir ca 35% billigare för oss att bygga själva än att ha lämnat det på totalentreprenad. Så det ni kan göra är att begära offert på det hus ni är intresserade av med samtliga val och sedan utgå från den tanken att ni kan arbeta in 30-35% av den kostnaden.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s