Byggdag 108-110

Vi var på vift under första förmiddagen som målaren var hos oss och när vi kom upp på övervåningen hade han inte bara påbörjat badrumstaket utan även alla tre sovrum samt hela klädkammaren med väggar och tak! Vilken hantverkare va? Gör mer än vi bett om i detta skedet -superhärligt!

Sen har vi haft en sån där eftermiddag då inget blir gjort med barn på plats så då grävde vi klart ett land ute vid entrén (det enda hade vi redan gjort en annan sån där kväll). De är inramade med cortenplåt som ska få rosta. Vi har köpt tillskurna längder av vår plåtslagare, sedan anpassar vi längden med vinkelslip på plats.

Ja vi började gjuta våra fönsterbänkar den eftermiddagen med. Efter tips så frångick vi finbetong till förmån för expanderbetong istället. Gjöt i formplywood och la i ett litet armeringsnät med. Lät stå under plast i 3 dagar och vattnade lite emellan med så de inte torkade för fort. Scrolla ner för resultat.

I fredags hade vi möte om vårt kök igen, några sista justeringar och korr-genomgång av specen innan beställning. Snart ligger ordern! Alla vitvaror beställde jag dock idag, blir från Miele. 

Efter köksmötet drog vi till det stora varuhuset och slog någon form av effektivitetsrekord. På 6 minuter var tre meter garderob med tillhörande inredning plockat, köpt och inpackat i släpet. Detta med handikappet två ongar med! Inte illa va?

I lördags hade vi vår elektriker på plats och han drog den mesta tråden på övervåningen medan Fredrik fortsatte sätta eldosor och dra slang på första plan. Söndagen fick gå i elens tema med och Fredrik gjorde klart eldragningen helt i gästrum och hall. På bild ovan är baksidan av rördragning till tv och Hi-Fi i vardagsrummet. Fredrik borrar hål för ringklockan.

Vi öppnade även gjutformarna i söndags och resultatet är över förväntan. Här provade vi att lägga en av dem i fönstret precis som den är från form. Snyggt! De ska slipas och behandlas innan montering dock. Idag måndag har det blivit en hel del gjort. Jag har som sagt beställt alla våra vitvaror, sedan var jag och hämtade ut våra färgprover som kommit på posten från Ovolin byggnadsvård. Vidare for bilen till huset där målaren hade strukit båda våra badrumstak. De ska slutstrykas sen kommer han tillbaka efter semestern och fortsätter med huset. 

Fredrik hade isolerat upp väggarna i gästrummet och hann sätta färdigt OSB:n där inne samt isolera och stänga väggen som följer ut i hallen. Bygga dörröppningen till gästrummet med samt förstärka upp i hallväggarna där vi ska montera trappan. -Kan vara skönt att veta att det finns lite att fästa i när trappa och ledstång ska monteras sen 🙂 

Jag provmålade även kulören som vi tänkt ha i vårt sovrum. På bild ovan är den fortfarande våt så den kommer att mörkna lite. Det är äggoljetemperafärg så när den har härdat i ca 6 veckor har man en matt, tålig yta. Färgen är dessutom snäll mot hälsan och det gillar jag skarpt! 

Annars har vi nog varit där ute någon timme på kvällen och städat med så att inte målaren behövt snubbla över skräp och grejer. Att bygga består av många timmars städande, är man inte beredd på det så ska man inte tänka tanken på att bygga. -Men också en bra grej att spara pengar på: Anlitar du en snickarfirma att bygga så kan du spara en slant på att städa själv när de är klara för dagen. Det är dyra städare att ha snickarna till att städa och köra sopor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s