Byggdag 117-121

Dagarna flyter snabbt ihop när de ser likadana ut. Tack och lov ser ju inte bygget lika ut efter varje dags arbete! Det är tur man fotar och dokumenterar lite för det är lätt att glömma hur otroligt mycket som blir gjort på några dagar. 

Stora rummet med kök, matplats och vardagsrum är gipsat och klart för takgips! Eltråden är dragen i alla rör på första våningen men lite återstår att göra med elcentralen.

Elcentralen och tvättstugan innan vi stängde väggarna.

Fredrik håller på och slutinstallerar utblåset till centraldammsugaren. Det vita röret upp till vänster i bild. Skall dras in till klädkammaren där dammsugaren är placerad.

Idag blev vi så klara med all OSB! Det enda som ska byggas igen är trumman till avloppet i tvättstugan. Det är pilligt att hålla på ibland. Klädkammaren med alla håltagningar och försiktighet i att inte sätta spik i varken vatten, el eller dammsugarrör gör att det tar lika lång tid att hålla på i ett sånt utrymme som ett vanligt, enklare rum.

Tvättstugan är färdig för gips, vi får som sagt vänta med ”vattenhörnet” lite tills rörmokaren har varit och kopplat färdigt sitt. Först var vi inne på att gömma allt i en skjutdörrsgarderob men nu lutar det åt trumma med inspektionslucka och en sittbänk. Vi får se hur det blir när det närmar sig!

Så här tomt har det inte varit på länge i stora rummet! OSB:n är slut och bortstädad. Några dagar till så kan vi säga det samma om gipsen! Overkligt just nu men antagligen helt självklart innan veckan är slut. Vi var och hämtade skivlyften ikväll så imorgon när klädkammare och tvättstuga är gipsad är det dags för taken!

En reaktion till “Byggdag 117-121

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s