Byggdag 127-139

Vi la ytterligare två dar på att slutföra våtrumsprogrammet innan det var dags att måtta ut både lodräta och vågräta riktlinjer att följa. Beräkna sättningen så att det var vettiga storlekar på de plattor som mötte hörn, nisch och fönster. Sen sååå.. kaklades det tappert i 8,5 dag från morgon till kväll. Jag kommer aldrig mer få honom att kakla ett helt rum med så små plattor! Rengöring innan det idag var dags att foga väggarna. Mjukfog kvar att sätta i hörnen när golvet sedan är lagt -vilket vi börjar med.. Imorgon! 

Ingen ro och ingen vila. Eller jo, vi tog oss hela 4 dagar ledigt mellan våtrumsprogram och plattsättning. Det blev sommarens semester. I måndags åkte vi dessutom express till Öland och Mysinge Stenhuggeri tur och retur för att hämta vår toppskiva till kommoden i det andra badrummet och gnistskydd till kaminen. Öländsk kalksten från Alböke -samma sten som blir golv i vår hall. Älskar den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s