OM BYGGARNA

Sommaren 2015 blev vi med tomt. -Blev och blev förresten. Vi köpte den rätt och slätt. En 1800 kvm stor naturtomt belägen vid en Småländsk sjö precis utanför 50-skyltarna till ett litet välordnat samhälle som innehåller allt det nödvändiga.

Till tomten finns kommunalt vatten och avlopp samt fiber framdraget. Ytterligare 4 tomter är belägna på samma plats, samtliga är sålda och bebyggda eller på väg att bebyggas. Planer på 6-10 st närbelägna tomter till finns.

Vår tanke med bygget är att på egen hand bygga ett hus med tillhörande garage helt i lösvirke -med undantag för takstolar som vi köper från fabrik. Byggtiden vi har gett oss själva är att det ska stå klart våren 17*. Bygger gör vi när vi är lediga, har möjlighet att ta ledigt och har barnvakt (stort tack riktat till barnets farmor som gör en stor insats!). Det får ta den tid det tar -så länge familjen mår bra bygger vi på!

 

*Ha! Ja så blev det inte. En lillasyster kom i juni 17. Graviditetskrämpor och rekordmycket snor vintern 16/17 saktade av arbetstakten. Men vi hoppas vara inne innan året -17 är slut** om allt går som det ska nu på sluttampen.

**Dubbelt ha-ha! Det blev i februari -18 som vi äntligen flyttade in i huset!

Vilka är då vi som ska ge oss i kast med det här? En händig man som till vardags arbetar som snickare med murarkunskaper (inte fullt så otippat kanske) & hans sambo -en vetgirig fröken med fingrarna i många skålar men vurmar för inredning och kommunikation. Med oss i projektet hänger en alldeles pinfärsk liten bebis som kom i juni 17, hennes 2 år äldre storebror och en pigg hund.

Bloggens tillkomst blev för att för vår egen skull dokumentera vår byggtid, samla inspirationen på ett ställe samt ge de som vill chansen att följa förloppet med bygget.

Ni hittar oss också på instagram där uppdateringen sker mer frekvent. Kika in på @v.angsstigen och följ oss gärna där!