Bergvärmen är ingrävd!

Tänk vilken tillfredställelse man kan få av att se två slangar sticka upp genom rören i garageförrådet! Idag grävdes bergvärmen fram till våra rör som vi la ut när vi gjorde garagegrunden.

Vi kommer ju ha bergvärmepumpen i förrådet ute i garaget. Garage och förråd kommer vara uppvärmt det med. Sedan har vi en kulvert in till huset där vi inte bara leder in värmen utan även inkommande vatten & el. Anledningen till att vi sätter värmepumpen i förrådet är för att frigöra mer plats inne i huset. Även om en värmepump är  väldigt tyst så låter de lite grann ändå och vi slipper även det bakgrundsljudet inne.

Det är härligt att vi valde att sätta borrhålet på uppfarten, nära in till förrådet -4 meter ut från grund. Då slapp vi göra åverkan på gräsytorna och vi har bra pejl på var det är någonstans. Vi kommer ju aldrig mer vara där och gräva för andra skäl utan bara tillföra något trevligt ytskikt, natursten eller krossad sten. Visst hade det varit tacksamt med en plattsättning eller asfalt men i och med att marken lutar ner mot huset från vägen så skulle regnvattnet få sån himla fart att vi hade varit tvugna att sätta en brunn på gårdsplanen i så fall. Nu rinner vattnet istället igenom bärlagret och möter den dränering som vi lagt framför huset för att leda bort vattnet. -Det lilla som nu kommer fram! Marken består av sand så det är god dränering under. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s